برنج دودی به هر نوع برنجی گفته میشود که با قرار گرفتن در معرض دود چوب به مدت چند ساعت عطر و طمع دود به خود بگیرد.
از جمله مزایا برنج دودی میتوان به این مسئله اشاره کرد که با دودی کردن برنج ماندگاری این محصول بیشتر میشود ضمن انکه برنج دودی طعم خاصی دارد که این طعم برای بسیاری از افراد خوشایند است و این باعث شد که تولید این محصول ادامه یابد و امروزه نیز قسمت عمدهای از بازار خرید و فروش برنج متعلق به این نوع برنج است
برای دودی کردن معمولا کیسههای برنج را در اتاق در بستهای قرار میدهند و مقداری هیزم و تکههای چوب را آن جا میسوزانند تا برنجی که در آن اتاق وجود دارد، طعم دود را به خود بگیرد.
نکته و مسئله مهم در دودی کردن برنج ماده ای هست که با اتش زدن ان دود مورد نیاز تولید میشود چرا که در اثر آتش گرفتن برخی مواد مثل ترکیبات پلاستیکی، گازهای سمی متصاعد میشود که به هیچ عنوان مصرف آنها برای سلامتی توصیه نمیشود.
علاوه بر این هر جنس چوبی هم برای دودی کردن برنج توصیه نمیشود چون که چوبهای رنگ شده و یا آنهایی که دارای طعم خاصی هستند مثل چوب درخت کاج، هنگام سوختن دودهایی تولید میکنند که حاوی ترکیبات سرطانزا هست و سلامتی انسان را شدیدا تهدید میکنند.
بنابر این اگر مطمن نیستید که به چه نحوی و با چه موادی برنج را دودی میکنند بهتر است از مصرف این نوع برنج پرهیز کنید